Omgeving

Camping Padjelanta in Vledder is omgeven door drie Nationale Parken: Dwingelderveld, Holtingerveld en het Drents-Friese Wold. Houdt u van wandelen of fietsen? De natuurgebieden bieden u volop gelegenheid voor fiets- en wandeltochten. Ook cultuurliefhebbers ervaren onze camping in Drenthe als uitstekend vertrekpunt voor culturele uitstapjes in de regio. De kinderen zullen zich geen moment vervelen in een van de vele zwembaden en -plassen, pretparken, musea of dierentuinen in de omgeving. Vraag op onze receptie naar fiets- en wandelroutes en naar interessant foldermateriaal. Of informeer bij de plaatselijke Tourist Offices TIP (VVV) in Vledder (1 km).

Fietsen en wandelen

Camping Padjelanta vormt een prachtige uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten door de prachtige natuurgebieden van Drenthe, Friesland en Overijssel. De fietsroutes lopen onder meer door het Dwingelderveld, Drents-Friese Wold, de Lindevallei en de kop van Overijssel. Schuin tegenover de camping wandelt u zo het bos (Vledderveld) in. Vraagt u bij de receptie naar onze zelfgemaakte fietstochten.

Cultuur

Vledder en omgeving biedt volop gelegenheid voor culturele uitstapjes. In de omgeving kunt u diverse musea bezoeken. Veel van deze musea zijn bovendien geschikt voor kinderen, zoals Miramar zeemuseum (Vledder), De Koloniehof (Frederiksoord) en het Archeologisch Centrum (Diever).

In juli en augustus zijn er bijna dagelijks openluchtvoorstellingen van Shakespeare Diever.

Uit eten

Liever een avondje niet koken? Er zijn in Vledder en omgeving diverse eetgelegenheden waar u heerlijk kunt tafelen; van eenvoudig tot uitgebreid. In de meeste restaurants kunt u ook buiten eten. Voorbeelden van restaurants zijn: Herberg De Wilde Hof, China Garden en De Tippe (Vledder), Hotel Frederiksoord (Frederiksoord) en Grenzeloos en Zo (Doldersum). Ook kunt u terecht in Steenwijk, Wapse of Diever.

Restaurant Herberg ‘De Wilde Hof’

Naast camping Padjelanta ligt restaurant Herberg ‘De Wilde Hof’. Het restaurant staat bekend om haar heerlijke pannenkoeken en vis- en vleesgerechten voor jong en oud. De pannenkoeken worden bereid met molenaarsmeel volgens een oud en onveranderd recept. U kunt kiezen uit een verscheidenheid aan pannenkoeken en tevens a la carte dineren.

Markten

Iedere dinsdagavond en donderdagmorgen kunt u heerlijk struinen over de markt in Vledder. De Vleddermarkt op dinsdagavond is een gezellige en drukbezochte zomermarkt. Naast een braderie is er ook een kinderrommelmarkt. Op het Lesturgeonplein is meestal live muziek.

Uitjes voor kinderen

Voor kinderen is er genoeg te doen en te beleven in de directe omgeving van de camping: Bosbad Vledder, Spokeplas (Noordwolde), Aekingermeer (Appelscha), Waterwijck (Steenwijk),  kermis- en circusmuseum (Steenwijk), Burgers Zoo (Emmen). Meer informatie bij onze receptie of bij de Tourist Offices TIP (VVV) in Vledder.