Ontdek de prachtige natuur van Drenthe

Camping Padjelanta is omgeven door drie Nationale Parken: het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Wieden-Weerribben. Tijdens uw verblijf kunt u actief of juist in alle rust genieten van de prachtige natuur, cultuur snuiven of een van de vele evenementen bezoeken. De natuurgebieden bieden volop mogelijkheden voor fiets- en wandeltochten. Ook cultuurliefhebbers ervaren onze camping in Drenthe als uitstekend vertrekpunt voor culturele uitstapjes in de regio. Uw kinderen zullen zich geen moment vervelen in een van de vele zwembaden, zwemplassen, pretparken, musea of dierentuinen in de omgeving. Vraag onze receptiemedewerkers naar fiets- en wandelroutes en ander interessant foldermateriaal. Of bezoek de TIP (toeristisch informatiepunt in Frederiksoord of Diever.

Fietsen en wandelen

De beste manier om onze prachtige omgeving te ontdekken is via het uitgebreide fiets- en wandelnetwerk dat zich uitstekend leent voor korte én langere fiets- en wandeltochten. De fietsroutes lopen onder meer door het Dwingelderveld, het Holtingerveld, het Drents-Friese Wold, maar ook door de Lindevallei en de kop van Overijssel. Schuin tegenover de camping wandelt u zo het bos (Vledderveld) in. Vraagt u bij de receptie naar onze zelfgemaakte fietstochten. Kijk voor meer fiets- en wandelroutes in onze Oerprovincie Drenthe op drenthe.nl.

Cultuur & erfgoed

Naast de hunebedden barst onze Oerprovincie van de mooie, historische en unieke verhalen die u in diverse musea kunt herbeleven. Deze musea zijn ook voor kinderen een ware beleving, waaronder Miramar Zeemuseum en Museum Valse Kunst in Vledder, OERmuseum in Diever en museum de Proefkolonie in Frederiksoord. In de Proefkolonie gaat u 200 jaar terug in de tijd en beleeft u het verhaal van de Maatschappij van Weldadigheid. In juli en augustus zijn er bijna dagelijks openluchtvoorstellingen van Shakespeare Theater Diever. Kijk voor meer culturele uitstapjes op drenthe.nl.

Natuur & parken

Oog in oog met een Schotse Hooglander, een heideschaap, een das of bever. De kans is groot in een van de Nationale Parken die Drenthe rijk is. Geniet van het buitenleven en laat u verrassen door wat u onderweg allemaal tegenkomt. Camping Padjelanta is omringd door prachtige natuur waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen, paardrijden of picknicken. Dat kan met uw eigen gezin of doe gezellig mee aan een van de georganiseerde activiteiten. Plan een bezoek aan de schaapskooi in het Holtingerveld bij Havelte, volg een van de belevingspaden of ga samen met uw kinderen op ontdekking in een speelbos. Kijk op drenthe.nl voor een compleet overzicht van uitjes in de natuur.

Doen & beleven

De Drentse natuur is één grote speeltuin. De verschillende belevingspaden, speelbossen, zwemplassen in Drenthe zorgen voor nog meer beleving. Hier kunnen de kinderen klimmen over boomstronken, slingeren aan een touw over het water, lopen over een keienpad of afkoelen in het water. Veel van deze leuke en spannende doe-activiteiten zijn ook in de buurt van camping Padjelanta, zoals zwem- en speelparadijs Het Bosbad in Vledder, Spokeplas in Noordwolde, het Aekingermeer in Appelscha, Klimbos Appelscha, Beleefpark Dwingeloo en nog veel meer. Kijk op drenthe.nl voor meer doe-activiteiten voor het hele gezin.